ADIM AT , SAĞLIĞINA SAĞLIK KAT (TAKE A STEP,PROMOTE YOUR HEALTH)

Bu proje ile öğrencileri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; daha güvenli ve daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlanmaktadır.
Öğrencilerin etkin katılım sağlayacağı projede disiplinlerarası etkinlikler gerçekleştirilecektir.

ALT HEDEFLER
• Öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığının kazandırılması
• Obezite ile mücadelede düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması
• Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam ile ilgili duyarlılığın artırılması
• Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı teşvik edici etkinlikler ile farkındalık oluşturulması

ÇALIŞMA PLANI (https://goo.gl/FSZRQz)
ARALIK
Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftasının sağlıklı beslenme ile ilişkilendirilerek kutlanması
OCAK
Okul bahçesinde / spor salonunda toplu olarak egzersiz çalışmalarının yapılması
Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek konulu resim ve şiir yarışmasının yapılması
ŞUBAT
Şekerin zararları pano çalışmasının yapılması ve bilgilendirme çalışmalarının yapılması
Öğrenciler tarafından taze sıkılmış portakal sularının hazırlanması
MART
Dünya Su günü ile farkındalık çalışmalarının yapılması
Ev yoğurdu etkinliğinin yapılması ve öğrencilerin konu hakkında bilgilendirilmesi
NİSAN
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın hareketli yaşam ile ilişkilendirilerek kutlanması
Sağlıklı yaşam temalı piknik veya gezi çalışmasının yapılması
MAYIS
Sınıflar arası turnuvaların düzenlenmesi (Futbol,voleybol,zeka oyunları vb.)
Bisiklet sürme veya Scooter kullanma etkinliğinin yapılması
HAZİRAN
Proje ortakları ve katılımcılar tarafından değerlendirilmesi

Fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması ile bu alışkanlıkların yaşam boyu devam ettirilmesi için gerekli farkındalık oluşturacaklar.
Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında ulusal/uluslararası gün/haftalar kapsamında yapılacak çalışmalara etkin olarak katılım sağlayacaklar.
Okul çağı çocuklarının gereksinimlerine uygun yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanacaklar.

Yayın: 07.02.2019 - Güncelleme: 10.12.2020 12:03 - Görüntülenme: 126