ARTIK OKUYORUM,SEVİNCİMİ PAYLAŞIYORUM

İLK KİTABIMI SANA OKUMAK İSTEDİM
Projem İlkokul çocukları ile yürütülecek. Çocuklara okumayı öğrenmenin farkındalığını anlatacak, sosyal sorumluluk bilinci verecek. Aynı zamanda toplumumuzda eskiden beri süregelen dedelerimizden ve ninelerimizden masal dinleme alışkanlığını hatırlatacak.
Öncelikle çalışacağımız öğrencilerin okumaya başlamaları ve akıcı bir şekilde okumaları beklenecek.
Yakınlarımızda bulunan huzurevi ile irtibata geçilerek gerekli yazışmalar yapılacak. Kurumumuzdan gerekli izinler alındıktan sonra huzurevinde kalan yaşlılarla görüşülerek, onları ziyarete gelecek olan çocuklara kendi torunlarıymış gibi bir masal anlatmak için hazırlık yapmaları istenecek.
Çocuklarla huzurevi sakinleri eşleştirilecek.
Çocukların her birine ziyaretine gittikleri kişiye okuması miçin bir kitap seçtirilecek.
Kitaplar okunarak akıcı okuma sağlanacak.
İmkanı olan çocuklarla yaşlılara hediyeler alınabilir.
Ziyarete gittiğimiz insanlarla tanışıp kitaplar okunacak.
Masallar dinlenecek.

Okumayı öğrenen çocukların bu sevinci başkalarıyla paylaşmaları.
Çocuklara sosyal sorumluluk bilinci vermek.
Unutulmaya yüz tutmuş olan ninelerimizden ve dedelerimizden masal dinleme kültürümüzü canlandırmak.
Çocukları çevresindeki insanlara karşı duyarlı olmalarını sağlamak.

Aralık ayı:Ortak okullarla fikir alışverişinde bulunacağız.
Ocak-Şubat ayı:Çocukların akıcı okumaya başlamaları beklenecek. Bu süre farklılık gösterebilir. Kitap seçimi yapılacak.
Mart ayı : Resmi yazışmalar,gezi izinleri alınacak.
Nisan ayı: Huzurevine gidip ön hazırlık yapılacak. Daha sonra çocuklarla ziyarete gidilecek.
Bütün aşamalarda resim ve videolarla yapılan çalışmalar paylaşılacak.

Yayın: 07.02.2019 - Güncelleme: 10.12.2020 12:03 - Görüntülenme: 87