ATKIMI ÖRÜYORUM BÜYÜKLERİMİ SEVİYORUM

Öğrencilerimizin Serbest Etkinlik derslerinde yapabilecekleri el becerisine dayalı bir çalışmadır. Bu çalışmalar el-göz koordinasyonunu geliştirmesinin yanı sıra öğrencilerimizin öz güvenlerini de geliştirecektir. Çocukların el becerilerini ve küçük kaslarını geliştirmek için yapılan bu çalışma yoğurt kovası,13 adet abeslang , koli bantı ve renkli yün ipler kullanılarak düzenek oluşturularak yapılmaktadır. Çalışma sonunda ortaya çıkan atkı çok rahat kullanılabilecek zararsız bir aksesuardır. Öğrenciler atkıları evde de örebilecekleri için aile içerisindeki iletişime de katkı sağlayacaktır.
Çalışmamız iki aşamadan oluşacaktır. Birinci aşamada öğrenciler kendi istedikleri renklerde kendileri için atkı örecekler. İkinci aşamada ise ördüğü atkıyı 18-24 Mart Yaşlılar Haftası´nda yapılan Huzur Evi ziyaretinde hediyeleşeceklerdir. Bu sayede hem parmak kasları ,el becerileri ve öz güvenleri gelişecek hem de hediyeleşmenin önemini kavrayacak, dün ve bugün arasında köprü kuracaklardır.

Öğrencilerin el becerilerini geliştirir.
El göz koordinasyonunu sağlar.
Parmak kasları gelişir
Kendi el emeği olan somut bir ürün ortaya çıkarır.
Birlik ve beraberlik içinde çalışmayı sağlar.
Yardımlaşma duygularını geliştirir.
Yaşlıya sevgi,dayanışma ve saygı yaklaşımı kazandırır.
Bizleri bugünlere hazırlayan yaşlılarımız için minnet hissini duyuracaktır.
Serbest Etkinlik saatlerini verimli hale getirir.
Öğrenci bir ürün ortaya çıkardığı için kendini değerli hissedecektir.
Özgüvenlerini geliştirir.
Akran öğrenmeyi sağlar.
Mevcut olan göçmen ve mülteci çocuklarımıza duygularını dışa vurma ,rahatlama hissi sağlar
Bir ürün ortaya koyma ve onu sergileme motivasyonunu arttırır.
Aile içerisindeki birlik ve beraberliği güçlendirerek, iletişimi artırır.

OCAK
Projenin hazırlanması,
Proje için afiş ve pano hazırlanması,
Öğrencilerden veli izin belgelerinin alınması,

ŞUBAT
1. HAFTA: Öğrencilerden atkı örmek için 13 adet abeslang, koli bantı ve yoğurt kovasıyla düzenek hazırlanması,
Öğrencilerden istediği renklerde ipler istenilerek örme işlemini yapacağımız düzeneklerin oluşturulması.
2. HAFTA: Hazırlanan düzeneklerde örme işleminin gerçekleştirilerek atkıların örülmesi.
3. HAFTA: Yapılan atkıların sergilenmesi. Gönüllü öğrenciler tarafından isteyen öğrencilere atkı örmenin öğretilmesi.
MART
İkinci kez atkı örerek Yaşlılar Haftası (18-24 Mart) Huzur Evi ziyaretinde yaşlılara hediye edilmesi.

Proje ortaklarının talebine göre çalışmalar farklı toplum kuruluşlarına da ziyaretle sonuçlandırılabilir.

Bu çalışmanın sonunda öğrencilerin kendi el emeği olan istedikleri renklerde bir atkı ortaya çıkacaktır. Ve bu atkıları okulda sergileyerek diğer öğrencilerin de öğrenmesi sağlanacaktır. Bu sayede de akran öğrenme gerçekleşerek öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Mevcut olan göçmen ve mülteci çocuklarımızı toplumla bütünleştirirecektir. Örgü düzeneği defalarca kullanılabildiği için sırayla diğer sınıflar da kullanabilmektedir.İnsanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlılara sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını çocuklarımıza kazandırılacaktır.Yaşlılar Haftası kutlanacaktır.

Yayın: 07.02.2019 - Güncelleme: 10.12.2020 12:04 - Görüntülenme: 116