BATIK GEMİNİN HAZİNESİ

"Bir zamanlar dönemin önemli bilim insanlarının ve sanatçılarının desteği ile Dünya turuna çıkan bir bilim sanat gemisi, yolculuğa çıktıktan kısa bir süre sonra kaybolur. Uzun bir süre haber alınamayan ve izine rastlanamayan bu bilim sanat gemisinin; içinde taşıdığı önemli kitaplar, buluşlar ve sanat eserleri ile denizlerin dibinde kaybolduğu düşünülmektedir. Taa ki, bazı macera sever şifre kırıcı çocukların ortaya çıkıp, gemiyi battığı yerde keşfetmesine kadar..."

Bu projede çocuklar, hayallerinin ve yaratıcılıklarının onlara kattığı deneyimlerle macera dolu bir yolculuğa çıkacaklar ve yolculukları sırasında kitaplar, sanat eserleri keşfedip, yeni buluşlara imza atacaktır.

Bu projenin amaçları;
1) Çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek,
2) Çocukların merak duygularını geliştirerek, onları araştırmaya yönlendirmek.
3) Çocukların STEM becerilerini geliştirerek, onları üretime teşvik etmek,
4) Çocukların resim, müzik gibi sanatsal alanlarda farkındalığını arttırarak, yeteneklerini ortaya çıkarmak,
5) Doğa olayları ve temel coğrafi bazı kavramlar (Ülkeler, denizler, okyanuslar ...) hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.

Proje onay sürecini tamamladığı tarihten itibaren başlayacak olup, proje için çalışma süresinin 2021 yılı Haziran ayında tamamlanması hedeflenmektedir. Farklı şehirlerden ve farklı ülkelerden öğretmenlerin katılımının hedeflendiği projede, öğrenci etkileşimi ve yaratılcılığı ön planda tutulacaktır.

Proje sonucunda ortak ürün olarak maketler, kitaplar (buluşlar, efsanaler), sanat eserleri arşivi ve projenin başlangıcından bitişine kadar olan süreyi içine alan dijital bir oyun oluşturulacaktır.

Yayın: 21.01.2021 - Güncelleme: 21.02.2024 11:59 - Görüntülenme: 229