T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Deliktaş İlkokulu

DÖNÜŞTÜR DOĞA KAZANSIN

Proje hakkında

Öğretmen,öğrenci ve velilere doğadaki çevre sorunları anlatılacak.Dünyanın,doğanın geleceği açısından atıklarla geri dönüşümün önemi anlatılacak. Geri dönüştürülebilecek maddelerden yeni ürünler oluşturulacak.Geri dönüştürme işleri ve işlemleri yaparken,öğrencilerin sağlığı ve güvenliği ön planda tutulacak.Veli işbirliği sağlanarak,öğrenci izin belgeleri alınacak.Öğrenciler geri dönüşüm yaparken el becerileri artacak ve hayal güçleri zenginleşecek.Öğrencilere;doğaya yaptığımız katkılar uygulamalı olarak,yaparak yaşayarak öğretilecek.
Sonuç olarak; Dönüştür,Doğa Kazansın projemizle;öğretmen,öğrenci ve veliler;el becerilerini geliştirerek,hayal gücünü zenginleştirecek, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için;yaparak yaşayarak doğayı korumanın,atıkları geri dönüştürmenin önemini öğrenecek.

 

HEDEFLER

Öğretmen,öğrenci ve velilere dünyamız ve doğamızın geleceği açısından atıklardan geri dönüşüm bilinci kazandırmak.
Katılımcıların hayal gücünü zenginleştirmek.Katılımcıların el becerilerini geliştirmek.
Katılımcıların iş birliği yapmalarını sağlamak.
Katılımcıların çalışmalarını web ortamına taşımak.

ÇALIŞMA SÜRECI

MART:Projenin tanıtılması,ortakların bulunması,ortakların tanışması,ortak etkinliklerin belirlenmesi,afiş,poster,slogan,tanıtım filmlerinin hazırlanması,webinar tarihlerinin belirlenmesi.Öğrenci izin belgelerinin ve planların hazırlanması.Plastik maddelerin geri dönüşümü konulu iki etkinlik yapılması.Yapılan etkinliklerin web2.0 araçlarını kullanarak Twinspace ana sayfasına,ilgili sayfalara aktarılması.
NİSAN:Atık kumaşların,kullanılmayan giysilerin iki etkinlikle geri dönümünün sağlanması.Yapılan etkinliklerin;kolaj,video,slayt gibi web2.0 araçlarıyla ilgili sayfalara yüklenmesi.Katılımcılar arası iletişimin ve etkileşimin sağlanması.Proje yaygınlaştırması için okul web sitesi,eba haberlerinin yapılması.Proje sınıf,okul panosunun oluşturulması.

MAYIS:Kağıt,karton atıklarından iki tane geri dönüşüm etkinliğinin yapılması. Ortaklar arası iletişim ve işbirliği sağlanması.Yapılan etkinliklerin web2.0 araçlarını kullanarak Twinspace ana sayfasına,ilgili sayfalara aktarılması. Proje yay

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğretmen,öğrenci ve velilere;dünyamız,doğamız,yaşantımız ve çevremiz için atıklardan geri dönüşümün önemini kazandırmak.Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek ve hayal dünyalarını zenginleştirmek.Katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenmenin kalıcılığı hissettirilecek.Yapılan etkinlikler web ortamında paylaşılacak.
Proje neticesinde;doğaya ve çevresine duyarlı,atıklardan geri dönüşümü önemseyen,gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmayı amaçlayan,araştıran,sorgulayan,el becerileri gelişmiş,öğrenci ve veli iş birliği ile yaparak-yaşayarak öğrenen bilinçli öğrenciler ve nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2020 - Güncelleme: 13.11.2020 12:01 - Görüntülenme: 306
  Beğen | 0  kişi beğendi