Dünya'yı Kurtarmak

"Dünya'yı Kurtarmak" 21 yy. öğrenci becerilerini desteklemeyi temele alan, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin disiplinlerarası yöntemle kullanıldığı etkinliklerin uygulanacağı bir projedir.
Bu projede ana hedefimiz: Dünyamızı, dünyadaki kara ve su oranını öğrencilerimizin bilmelerini sağlamak ve Dünya'nın katmanlarını öğrencilerimize öğretmektir. Bunun yanında çevre bilinci kazandırmaktır.
Projemiz 8-10 yaş aralığı öğrencilere uygundur.

Bir problemin çözümü için algoritma üretir.
Dijital içerikleri kullanarak öykü oluşturur.
Grafiklerde verilen bilgileri kullanarak veya grafikler oluşturarak toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri çözer.
Okul kaynaklarının etkili ve verimli kullanımına yönelik özgün önerilerde bulunur.
Dünya yüzeyindeki kara ve suların kapladığı alanları model üzerinde karşılaştırır.
Çevremizin temizliği konusunda duyarlılık sahibi olur.
Tüketilen maddelerin geri dönüşümüne katkıda bulunur.

Çalışma süreci olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılı belirlenmiştir. Proje ortaklarıyla birlikte dünya modeli ve karalar ve suların temiz tutulmasıyla ilgili çalışmalar yapılacaktır.

Bilgi işlemsel düşünme becerisine sahip öğrenciler yetiştirilmesi
Bilişim teknolojilerinin etkin kullanılması
Geleceğin mesleklerinin tanıtılması
Öğrenciler arasında iş birliğinin arttırılması beklenmektedir.

Yayın: 10.12.2020 - Güncelleme: 21.02.2024 12:01 - Görüntülenme: 256