Gerçek Hayatta İngilizce

'Gerçek Hayatta İngilizce', bizi öğretim perspektifimizi yeniden gözden geçirmeye yönlendiren özgün bir projedir. Bu projede konuşulan dil terimlerini öğretirken öğrenciler için gerçek yaşam alanları oluşturmayı hedefliyoruz. Farklı konseptler hazırlamayı hedefliyoruz; bir restoran, otel, süpermarket, alışveriş merkezi vb. Her yer için gerekli malzemeler hazırlanacak ve sergilenecektir. Öğrenciler öğrenirken aktif rol alacaklar ve gerçek hayatta gerçek yerlerde kullanılan konuşma dili terimlerini edinecekler. Böylece olayı gerçek yerde ya da orada kullanılan materyallerle çevrili bir yerde dramatize etme şansına sahip olacaklar.
Öğrencilere gerçek hayatlarında dili konuşma fırsatı verilecek.

Bu proje sayesinde öğrenciler dili gerçek hayatlarında kullanma şansına sahip olacaklar; günlük konuşma dili terimlerini pratik yollarla edinecekler. Dahası, dil becerilerini geliştirecekler. Olayları dramatize ederek, dil öğrenmek onlar için faydalı ve anlamlı olacaktır.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Farklı gerçek yaşam yerleri belirlenecek; bir restoran, alışveriş merkezi, süpermarket vb. Bu yerlerin öğrenciler için gerçek olması için materyaller hazırlanacaktır. Gerekli dili edindikten sonra, buralarda kullanılan konuşma dili terimlerini kullanarak olayı dramatize edecekler. Bu proje yaklaşık 3 ay sürecektir. Kavramları ve faaliyetleri detaylı olarak paylaşacağız.

Bu proje yabancı dil öğretimi için bir farkındalık yaratacaktır. Öğrenciler daha özgüvenli olacaklar ve 'iletişim için' gerçek amacına uygun olarak DİLİ sınıfların dışında KULLANMA şansına sahip olacaklar.

Yayın: 04.12.2020 - Güncelleme: 21.02.2024 12:05 - Görüntülenme: 275