HERKES İÇİN AYRAÇ

Kitaplar hayatımızın ayrılmaz parçası. Okurken nerede kaldığımızı hatırlatmada çok önemli rolü olan kitap ayraçlarının da önemi unutmamamız gerekir. Bu proje ile edinilen kitap ayraçları okul koridor kütüphanesi konulacak. Böylelikle ihtiyacı olan herkes bundan faydalanabilecektir. Hazır kitap ayraçlarının yanında el emeği göz nuru olan kitap ayraçlarımız da burada örnek model oluşturup isteyen öğrencilerimizde koridorda bulunan malzemeler ile yapabilecektir.

Hedefimiz öğrencilerin kitaplara olan ilgisi bir nebze de olsa çekebilmektir.Kendi tasarladıkları ayraç kişiye aidiyet duygusu vereceğinden dolayı kullanmak isteyecektir.Kullanım sırasında kapağını açacağı kitaplar göreceği , ilgi çekeceği kelimeler dikkati ve algıyı geliştirecektir.

Mart Ayı:Hazır kitap ayraçları temin etme süreci
Nisan Ayı:Kendi tasarlayacakları malzeme temini ve kütüphanede yerlerini almaları

Kitaba olan ilginin artması , ''ben tasarladım ben yaptım'' duygusunu hissetmesi, Yaratıcı, kreatif düşünme becerisinin artması, interaktif öğrenme biçimi ile ilgisi çekeceği kelimeleri öğrenme.

12-06-2019

Yayın: 12.06.2019 - Güncelleme: 10.12.2020 12:01 - Görüntülenme: 75