İSTİKLAL MARŞI'MIZI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI DÜZENLİYORUZ.

12 Mart "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" kapsamında İstiklal Marşı'mızı Güzel Okuma Yarışması düzenliyoruz.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

DELİKTAŞ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

"İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI"

ŞARTNAMESİ

AMAÇ:

Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin, Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek ve Milletin sesi Mehmet Akif ERSOY'u tanıtmak; öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmaktır.

Öğrencilerimizin, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını,  geçmiş ile gelecek arasında tarihi, millî ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamaktır.

YARIŞMANIN DAYANAĞI:

Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği.

KAPSAM:

Okulumuz öğrencileri.

OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER:

1.      Yarışmaya şartnamede belirtilen hususlara uygun olan tüm istekli öğrenciler katılabilir .

2.      Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, sınıf öğretmenlerine müracaat edecekler ve sınıf öğretmenlerince çalıştırılacaklardır.

3.      Sınıf öğretmenleri sınıflarında yarışma yapıp ilk iki öğrenciyi yarışmaya sokacaklardır.

4.      Jüri üyeleri sınıf öğretmenlerinden çapraz olarak seçilecektir.

5.      Yarışmalar komisyonun dersleri aksatmayacak zamanlarda değerlendirilecektir.

6.      Yarışmada görevlendirilecek jüri üyeleri tarafsız ve deneyimli üyelerden seçilecek; üyeler, olumsuz yorumlara neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınacaklardır.

7.      Yarışacak öğrenciler, yarışma öncesinde, komisyon/jüri huzurunda kura çekecek ve kura sonunda oluşacak bu sıralamaya göre şiirlerini okuyacaklardır.

8.      İlgili müdür yardımcısı yarışmadan bir saat önce yarışmada görevli jüriyi toplamak suretiyle şartname ve yarışma ile ilgili açıklama yapacak ve gerekli talimatları verecektir. İlgili belgeleri de jüri başkanına teslim edecektir.

9.  Yarışmada sınıflar bazında birinci olan öğrenciler, ödüllendirilecek olup, ödüller daha sonra  ( ödül Programı ) verilecektir.  Yarışmaya katılan her öğrenciye başarı belgesi verilecektir.

10. Birinci sınıf öğrenciler ilk iki kıtayı 2-3-4. Sınıf öğrenciler İstiklal Marşının tamamını ezbere okuyacaklardır.

10.  Bu şartnamede belirtilen hususları yer, zaman, şahıs olarak (gerektiğinde tüm şartları) Okul Müdürlüğü değiştirme ve kaldırma yetkisine sahiptir.

11.  Bu şartnameyi Okul  Müdürlüğü yürütür.

DEĞERLENDİRME (Puanlama Durumu):

Her bir jüri üyesi öğrenciyi 100 puan üzerinden değerlendirecek, her jürinin puanı ayrı ayrı toplanarak, puanın aritmetik ortalaması hesaplanacak. 3*100/3=100

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA

Değerlendirme Kriterleri

Puan Değeri

Şiire hâkimiyet (Özgünlük, şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü)

25 puan

Beden dili (Jest ve mimikler, fon müziğine uyum)

Vurgu, tonlama ve Türkçeyi doğru kullanma

09.03.2020

BİSİKLET

AÇIKLAMALAR:

1.   Yarışmacılar, yarışmanın başlama saatinden en az 10 dakika önce yarışmanın yapılacağı salonda hazır bulunacaktır. Yarışma saatinden sonra gelen yarışmacı elenmiş olacaktır.

2. Jürinin verdiği karar kesindir. İtirazlar hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir

3. Şiiri, mikrofonlu ya da mikrofonsuz okumak yarışmacının tercihine bırakılacaktır. Yarışmacı öğrenci, sahneye geldiğinde, şiiri mikrofonlu veya mikrofonsuz okuyacağını sesli bir şekilde jüriye bildirecektir.

4. Yarışmalarda fon müziği kullanılmayacaktır.

5. Yarışmaya katılan öğrenci şiiri sonuna kadar okuyacak; jüri tamamlatacaktır. Öğrencinin unutması veya tekrarları gibi hatalar puandan düşülecektir.

KOMİSYON ÜYELERİ:

Sacide GÜRBÜZ                          Hacer ESGİN                             Fatih DİNÇ

Sınıf Öğretmeni                          Sınıf Öğretmeni                         Müdür Yardımcısı

Uygundur

24/02/2020

Ali KAPLAN

Okul Müdürü

İSTİKLAL MARŞIMIZI

GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

DEĞERLENDİRME (Puanlama Durumu):

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA:

Değerlendirme Kriterleri