My Multi Lingual Journey

Proje hakkındaicerikler/okulumuz-yabanci-ortaklariyla-beraber-ilk-e-twinning-projesini-baslatti_6804904.html

Dünyanın pek çok yerinde mülteciler ve göçmenler var ve çoğu ülkenin temel sorunlarından birini de bu konu oluşturuyor. Peki biz projemizde mültecilerin hangi sorununu ele alıyoruz? Bizim projemizde ön plana çıkardığımız ve üzerinde çalışmaya uygun gördüğümüz konu "Mülteciler ve Dil".

MART: Proje ortaklarıyla iletişime geçme,projeyi okul web sitelerinde duyurma,okullarda e-Twinning panosu hazırlanması.Çalışmada yer alacak öğrenci guruplarının belirlenmesi ve Twinsapece´e eklenmesi.
NISAN: Proje için öğrencilere afiş tasarlatılması. Sık kullanılan cümle kalıplarının tespit edilmesi. Kısa video ve fotoğrafların çekilerek twinsapace´de paylaşılması.

1. pratik kullanım alanlarına hizmet etmelerine olanak sağlayacak olmasıdır.Mevcut olan göçmen ve mülteci çocuklarımız toplumla bütünleşecektir.
Projemizin sonunda elde etmek istediğimiz sonuçların en başında başarılı ve etkili bir iletişim kurma becerisini elde etmektir Yapılacak olan faaliyetler sayesinde farklı kültürlerden gelen öğrencilerimizin akranlarıyla ve okulla entegrasyonlarının sağlanmasına büyük ölçüde katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Okulda yürütülecek olan bu faaliyetler sayesinde katılımcı öğretmenlerimiz de mesleki kariyerlerine çok yönlü bakış açılarını geliştirme adına katkı sağlamış olacaklardır.

MAYIS: Yapılan etkinliklere ait fotoğraf videoların birleştirilerek slayt hazırlanması.Projeyi uyguladığımız mültecilere proje hakkındaki görüşlerine yönelik röportaj yapılarak video çekilmesi.Projenin aşamalarının değerlendirilmesi.Katılım sertifikası verilmesi.
HAZIRAN: Elde edilen kazanımların belirlenmesi.
Proje ile ilgili afiş ve logo tasarlamak.
2018/ 2019 eğitim öğretim yılı boyunca uygulanacaktır.

Yayın: 14.03.2019 - Güncelleme: 10.12.2020 12:02 - Görüntülenme: 101